Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića koji su nužni za ispravno funkcioniranje web stranice kako bismo vam omogućili pojedine tehničke značajke i tako osigurali pozitivno korisničko iskustvo.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo, tablet ili mobilni telefon kada posjetite web-mjesto ili aplikaciju. Web-mjesto ili aplikacija mogu preuzeti te kolačiće iz vašeg web-preglednika (npr. Internet Explorer, Mozilla Firefox ili Google Chrome) svaki put kada ih posjetite, kako bi vas mogli prepoznati, zapamtiti vaše postavke i pružiti sigurnije iskustvo.

Općenito, kolačići su korisni i uobičajena su metoda koju koriste gotovo sve web-lokacije koje posjećujete jer pomažu da vaše iskustvo na mreži bude što je moguće glatko. Iz sigurnosnih razloga, mnoga web-mjesta neće funkcionirati bez korištenja kolačića (ili drugih sličnih tehnologija, kao što su “web-pratilice” ili “oznake”).

Kolačići obično ne sadrže informacije za identifikaciju pojedine osobe, već se koriste za identifikaciju preglednika na pojedinačnom računalu. Ako želite, možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće promjenom postavki preglednika, ali to može značiti da web stranica neće ispravno funkcionirati.

Postoje razne vrste kolačića koje koristimo, ti se obično razvrstavaju po trajanju, domeni kojoj pripadaju i namjeni:

Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Koristimo kolačiće koji su nužni za ispravno funkcioniranje naše web stranice kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako osigurali pozitivno korisničko iskustvo.

Trajni kolačići obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Koristimo trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni” checkbox, što korisniku olakšava pristup kao registriranom korisniku. Trajne koristimo kolačiće da bi bolje razumjeli navike korisnika, da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika. Ovaj kolačić pohranjuje se godinu dana.

Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu nam, da vidimo na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom. Ovi kolačići (Google Analytics) omogućuju web analitiku/ analizu uporabe naših stranica i mjerenje posjećenosti, koju provodimo kako bi poboljšali kvalitetu ponuđenih usluga.

Marketinški kolačići koje koristimo za praćenje posjetitelja kroz web-stranice. Koristimo jih kako bi se prikazivali relevantni oglasi, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana. Koristimo Google Analytics kolačiće ads/ga-audiences te Facebook kolačiće fr i tr.

eHorti ne koristi kolačiće ili slične tehnologije za praćenje vaših interesa i slanje marketinških materijala. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Popis kolačića koji se koriste na internetskoj trgovini:

Piškotek Čas trajanja Opis Upravitelj
__cf_bm
30 min Ovaj kolačić se koristi za razlikovanje ljudi od robota. Ovo je korisno za web stranicu za izradu valjanih izvješća o korištenju svoje web stranice. Vimeo
_ga 1 godina Google Universal Analytics – ovo je veliko ažuriranje Google analitičke usluge koja se češće koristi. Ovaj se kolačić koristi za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodjeljivanjem nasumično generiranog broja kao identifikatora kupca. Google
_ga_*
1 godina Google Analytics postavlja ovaj kolačić za pohranu i brojanje pregleda stranica. Google
_fbp
3 mjeseca Facebook postavlja ovaj kolačić za prikazivanje oglasa na Facebooku ili na digitalnoj platformi koju podržava Facebook oglašavanje nakon posjeta web stranici. Facebook
_GRECAPTCHA
6 mjeseca Usluga Google Recaptcha postavlja ovaj kolačić da prepozna robote kako bi zaštitio web stranicu od zlonamjernih napada neželjene pošte.

Google

woocommerce_cart_hash
sesija Pomaže WooCommerceu odrediti kada se sadržaj/podaci košarice mijenjaju.

/

woocommerce_items_in_cart
sesija Pomaže WooCommerceu odrediti kada se sadržaj/podaci košarice mijenjaju.

/

wp_woocommerce_session*
2 dana Kolačić sprema radnje poduzete na web stranici.

/

JSESSIONID
6 mjeseca Kolačić sesije platforme opće namjene koji koriste web stranice napisane u JSP-u. Obično se koristi za održavanje anonimne korisničke sesije sa strane poslužitelja.

.nr-data.net

vuid
1 godina Kolačić sesije platforme opće namjene koji koriste web stranice napisane u JSP-u. Obično se koristi za održavanje anonimne korisničke sesije sa strane poslužitelja.

Vimeo

👉 Natragzad na prvu stranicu